Uslovi poslovanja

1. Uslovi korištenja internet stranice

Informacije na Vitapur internet stranici su informativnog i obrazovnog karaktera i nisu zamjena za savjete liječnika.
O korisnosti naših preporuka i prijedloga se, glede na svoje zdravstveno stanje, savjetujte sa svojim liječnikom.

2. Povrat proizvoda

Kao kupac u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača imate pravo odustati od kupovine i o tome nas obavjestiti na adresu [email protected] ili Vitapur d.o.o., Grbavička 4, 71000 Sarajevo u roku od 15 dana od prijema robe. Ovog se prava ne možete unaprijed odreći. Obavijest je valjana ukoliko je poslana u roku. Primljenu robu morate nam vratiti neoštećenu i u neizmijenjenoj količini unutar 30 dana nakon što ste nas obavijestili o odustajanju od kupovine. Povrat primljene robe u roku od 15 dana smatramo ujedno i vašom obavijesti o odustajanju od kupovine. Robu nam morate vratiti u istom stanju u kakvom je bila u trenutku kad vam je isporučena, i to na adresu: Vitapur d.o.o., Grbavička 4, 71000 Sarajevo. Obavijest će se smatrati pravovremenom ako je pošiljka pravovremeno predata. Ako je potrošač proizvod preuzeo te odstupa od ugovora, mora ga neoštećenog i u istoj količini firmi poslati u roku od 30 dana od obavijesti o odstupanju od ugovora, osim ako je proizvod uništen, oštećen, izgubljen ili se njegova količina smanjila, ali ne krivicom potrošača.

3. Garancija

Za pokrivače, jastuke i posteljinu „Vitapur“, vrijedi opća garancija u trajanju od jedne godine. Za svilene pokrivače „Vitapur“ važi produžena garancija od pet godina.

4. Ugovor i narudžba

Kupovni ugovor se čuva u firmi te ga možete naručiti pismenim zahtjevom adresiranim na: Vitapur d.o.o. Grbavička 4 71000 Sarajevo

5. Reklamacije i informacije

Ukoliko proizvod ima nedostatke, kupac ga može reklamirati. Vraćeni proizvod mora biti čist, neoštećen, bez mrlja i u originalnoj ambalaži. U protivnom ga slučaju prodavač nije dužan primiti te će biti vraćen kupcu o njegovom trošku. Proizvode Vam vraćamo putem brze pošte, a vraćanje morate unaprijed najaviti na broj telefona +387 33 975 998. Nakon toga ćemo vam poslati reklamacijski zapisnik za kojega Vas molimo da ga detaljno ispunite jer je to ključni dokument za uspješno rješavanje reklamacije te je obavezan dio vraćene pošiljke. Nenajavljene pošiljke prodavač nije dužan preuzeti te će biti vraćene o trošku pošiljatelja. Reklamacije ne uvažavamo na proizvode koji su izrađeni po mjeri ili željama stranaka.

6. Odstupanje od narudžbe prije dostave

U slučaju greške pri naručivanju putem Vitapur.ba kupac može opozvati narudžbu pozivom na broj +387 33 975 998 ili pismeno na adresu e-pošte: [email protected].

7. Proizvodi kojih nema na zalihi

U vanrednim slučajevima se može dogoditi da određenog proizvoda više nemamo na zalihi. Pri kupovini putem interneta pojavit će se upozorenje da proizvod trenutno nemamo. Ukoliko biste htjeli dobiti informacije o tome kada ćete proizvod moći kupiti, nazovite broj telefona +387 33 975 998.
Proizvode koje nemamo na zalihi ne možete naručiti putem internet trgovine. Kupac ne može odstupiti od ugovora koji se odnosi na proizvod izrađen po njegovim tačnim uputama te prilagođenog njegovim ličnim potrebama (npr. prilikom narudžbe proizvoda nestandardne veličine).