Šta je Vitapur Klub?

Vitapur Klub je klub naših kupaca, koje želimo nagraditi za njihovu vjernost. Poruka za naše kupce je: vjernost se isplati! Nagrađujemo vas: "Jer ste nam važni, jer ste nam posebni".

Članstvo u Vitapur Klubu donosi brojne posebne pogodnosti, popuste i druga posebna iznenađenja.

Kako se učlaniti u Vitapur Klub?

Vitapur Klubu možete se pridružiti u bilo kojoj Vitapur trgovini u BiH. Članom može postati svaka fizička osoba starija od osamnaest (18) godina koja ispuni Izjavu o pristupanju (Izjava o pristupanju je dostupna u Vitapur trgovinama) ili neposredno na kasi Vitapur trgovina (navođenjem svih ličnih podataka označenih kao obavezno) u Vitapur trgovinama. Članstvom se potvrđuje poznavanje i razumijevanje Općih uvjeta poslovanja te se obavezuje na poštivanje Općih uvjeta poslovanja koji su definirani u nastavku. Opći uvjeti poslovanja objavljeni su na web stranici www.vitapur.ba/klub.

Članovi Vitapur Kluba mogu biti fizičke osobe, a ne samostalni preduzetnici ili pravne osobe.

U pogodnostima članstva možete uživati ​​odmah po učlanjenju. Uvjet za članstvo je barem jedna kupovina u Vitapur d.o.o.

Naplaćuje li se članstvo u Vitapur Klubu?

Članstvo u Vitapur Klubu je besplatno i dobrovoljno.

Gdje mogu iskoristiti pogodnosti članstva u Vitapur Klubu?

Pogodnosti možete iskoristiti u svim Vitapur trgovinama u BiH. Određene pogodnosti moguće je iskoristiti i u online trgovini www.vitapur.ba. Za svaku pogodnost koju ostvaruje član Vitapur Kluba iz sadržaja pogodnosti jasno je vidljivo na kojim prodajnim mjestima se pogodnost može ostvariti.

Koje pogodnosti imam kao član Vitapur Kluba?

Članstvo u Vitapur Klubu donosi brojne pogodnosti koje će biti objavljene na web stranici www.vitapur.ba, u Vitapur trgovinama, u marketinškim materijalima Vitapur d.o.o., u javnim oglasima odnosno e-mailovima koje član Vitapur Kluba prima na svoju e-mail adresu, putem SMS-a ili kroz drugi komunikacijski medij.

Član Vitapur Kluba ima pravo na sljedeće pogodnosti:

 • Besplatno članstvo

  Član Vitapur Kluba postaje se obavljanjem prve kupovine i potpisivanjem Pristupnice, odnosno GDPR saglasnosti.

 • Poseban kupon od 10 KM pri sljedećoj kupovini iznad 100 KM

  - Ulaskom u Vitapur Klub, kompanija Vitapur d.o.o. poklanja članovima kupon od 10 KM koji se može iskoristiti pri sljedećoj kupovini iznad 100 KM
  - kupac dobiva kupon na kasi prilikom kupovine u Vitapur trgovinama
  - Ova pogodnost vrijedi u svim Vitapur trgovinama u BiH, u internet trgovini www.vitapur.ba i putem broja telefona 033 975 998.
  - Iskorištenost kupona evidentira se na kuponu koji kupac primi
  - Kupon od 10 KM može se kombinovati s kuponom za poklon koji član kluba dobiva učlanjenjem u Klub, ali se ne može kombinirati s drugim kuponima i posebnim akcijama kao što su: rođendanski popusti, kuponi za pogodnosti, popusti za penzionere, dodatni popusti i slično.

 • Poseban kupon od 20 KM pri sljedećoj kupovini iznad 200 KM

  - Ulaskom u Vitapur Klub, kompanija Vitapur d.o.o. poklanja članovima kupon od 20 KM koji se može iskoristiti pri sljedećoj kupovini iznad 200 
  - kupac dobiva na blagajni prilikom kupovine u Vitapur trgovinama
  - Ova pogodnost vrijedi u svim Vitapur trgovinama u BiH, u internet trgovini www.vitapur.ba i putem broja telefona 033 975 998.
  - Iskorištenost kupona evidentira se na kuponu koji kupac primi.
  - Kupon od 20 KM može se kombinovati s kuponom za poklon koji član kluba dobiva učlanjenjem u Klub, ali se ne može kombinirati s drugim kuponima i posebnim akcijama kao što su: rođendanski popusti, kuponi za pogodnosti, popusti za penzionere, dodatni popusti i slično.

 • Poseban kupon za poklon pri kupovini iznad 40 KM

Prilikom pristupanja Vitapur Klubu, Vitapur d.o.o. darovat će članove posebnim kuponom za poklon. Poklon koji član kluba dobiva može se mijenjati s vremena na vrijeme i dostupan je novom članu Vitapur Kluba u svim Vitapur trgovinama u BiH. Član može iskoristiti poklon bon za kupovinu iznad 40 KM. Kupon se može iskoristiti samo jednom i ne može se zamijeniti za gotovinu.

Poseban kupon za poklon može se kombinovati s kuponom od 10 KM ili 20 KM koji član Kluba dobiva prilikom učlanjenja u Vitapur Klub. Poklon bon iskoristiv je samo u Vitapur trgovinama.

 • Poseban poklon za vaš rođendan

U mjesecu kada član Kluba ima rođendan, on/ona ostvaruje posebne pogodnosti (popust pri kupovini, poklon i sl.). Pogodnosti će se razlikovati ovisno o vremenskom razdobljukuponi će se slati članovima kluba putem pošte, e-pošte ili na broj mobitela

  • Kuponi za posebne pogodnosti za sve članove kluba, dva puta godišnje
   - kuponi će se slati članovima kluba putem pošte, e-pošte ili na broj mobitela

  • Specijalne ponude za sve članove kluba, 4 puta godišnje

  • Redovno informisanje članova o ponudama, promocijama i ostalim pogodnostima

 • Unaprijed pristup pretprodaji, rasprodaji i drugim promocijama

 • Redovna ponuda izabranih artikala po specijalnim cijenama koje vrijede samo za članove kluba

 

Opći uvjeti poslovanja Vitapur Kluba 


1. OPĆENITO

Općim uvjetima Vitapur Kluba (u daljnjem tekstu Opći uvjeti) utvrđuju se uvjeti za članstvo u Vitapur Klubu kojim upravlja Vitapur d.o.o., Grbavička 4, 71 000 Sarajevo, BiH. 

Prihvaćanjem i saglasnošću s ovim općim uvjetima pojedinac sklapa ugovor o članstvu u Vitapur Klubu te time pristaje na opće uvjete i njihovo korištenje.

Vitapur Klub je:

 • klub čiji članovi mogu iskoristiti posebne pogodnosti i popuste u Vitapur trgovinama širom BiH, na web stranici www.vitapur.ba i pozivom na broj 033 975 998.
 • članovi kluba dobivaju posebne ponude putem kanala oglašavanja po izboru člana.

2. ZNAČENJE POJMOVA

Pojmovi korišteni u ovim općim uvjetima imaju sljedeće značenje:

 • član Vitapur Kluba je osoba koja je ispravno ispunila Pristupnicu za učlanjenje u klub i pristala na opće uvjete Vitapur Kluba
 • Pogodnosti Vitapur Kluba su pogodnosti koje, članovima kluba u različitim vremenskim razdobljima, nudi Vitapur d.o.o. u Vitapur trgovinama putem različitih komunikacijskih kanala (putem e-mail adrese, SMS-a, poruka putem komunikacijskih aplikacija, telefonskih poziva, direktne pošte, informacija na web stranicama i dr.) i dobiveni su u skladu sa odredbama ovih općih uvjeta.

3. UVJETI ZA ČLANSTVO U VITAPUR KLUBU

Za učlanjenje u Vitapur Klub potrebno je ispuniti Pristupnicu koju kupac može ispuniti u svim Vitapur trgovinama u BiH. Sva obavezna polja na obrascu moraju biti ispunjena.

Uvjet za članstvo u Klubu je barem jedna kupovina u Vitapur d.o.o. Učlanjenje u klub je dobrovoljno i besplatno. Učlanjenje u Vitapur Klub moguće je s klasičnom papirnatom pristupnicom koja se nalazi u svim trgovinama Vitapur u BiH.

4. TAČNOST PODATAKA

Član Vitapur Kluba obavezuje se poduzeću Vitapur d.o.o. na prikladan način (poštom, e-mailom ili usmeno pozivom na broj (033 975 998) proslijediti sve promjene podataka važnih za poslovanje, npr. promjenu adrese, broja telefona i sl.

Vitapur d.o.o. ne odgovara za tačnost podataka dobivenih od člana Vitapur Kluba na kojeg se podaci odnose. Svaki član odgovoran je za ispravnost i tačnost unesenih podataka.

5. POGODNOSTI ČLANA VITAPUR KLUBA

Član Vitapur Kluba ostvaruje pogodnosti kupovinom u trgovinama Vitapur širom BiH, na web stranici www.vitapur.ba ili putem broja telefona 033 975 998.

Prilikom kupovine robe, kupac je dužan prije plaćanja navesti da je član Vitapur Kluba i time može ostvariti odgovarajuću pogodnost, popust ili poklon koji je aktivan u navedenom vremenskom razdoblju.

Pogodnosti na koje član Vitapur Kluba ima pravo objavljene su na web stranici www.vitapur.ba i/ili u Vitapur trgovinama.

Pogodnosti Vitapur Kluba mijenjaju se i razlikuju se u različitim vremenskim razdobljima. Vitapur Klub zadržava pravo promjene pogodnosti ili akcija zbog okolnosti koje nije mogao unaprijed predvidjeti.

6. IZMJENE OPĆIH UVJETA POSLOVANJA

Vitapur d.o.o. može promijeniti opće uvjete za Vitapur Klub u bilo kojem trenutku ako to zahtijevaju razlozi tehničke ili druge prirode. Sve promjene bit će objavljene na web stranici www.vitapur.ba/klub.

7. ZAŠTITA LIČNIH PODATAKA

Vlasnik (sakupljač podataka) online trgovine je: Vitapur d.o.o., Grbavička 4, 71 000 Sarajevo, BiH. Vitapur d.o.o. obvezuje se čuvati privatnost članova Vitapur Kluba i čuvati ih u skladu s odredbama trenutno važećeg Zakonom o zaštiti ličnih podataka ("Sl. glasnik BiH", br. 49/2006, 76/2011 i 89/2011 - ispr.) – dalje „Zakon“)  i drugim važećim propisima. 

Ispunjavanjem Pristupnice i učlanjenjem u Vitapur Klub član daje saglasnost za obradu svojih ličnih podataka (ime, prezime, datum rođenja, broj telefona, e-mail adresa) u marketinške svrhe i svrhe informisanja o pogodnostima i ponudama Vitapur Kluba (proizvodi kompanije Vitapur d.o.o.). Član može u bilo kojem trenutku zatražiti prestanak obrade njegovih podataka za marketinške svrhe i svrhe informisanja o pogodnostima i ponudama pisanim putem poštom na adresu Vitapur d.o.o., Grbavička 4, 71 000 Sarajevo, BiH ili na e-mail adresu [email protected]. U tom slučaju Vitapur Klub će obrađivati ​​njegove lične podatke u mjeri potrebnoj za ostvarivanje pogodnosti, odnosno prava i obaveze iz članstva u Vitapur Klubu, osim ako član istovremeno sa zahtjevom za prestankom obrade ličnih podataka pošalje izjavu o prestanku članstva u Vitapur Klubu.

8PRAVO NA POVLAČENJE GDPR DOZVOLE

Pojedinac na kojeg se lični podaci odnose ima pravo opozvati svoju dozvolu u bilo kojem trenutku, i to slanjem ispunjenog obrasca za odustajanje na adresu: Vitapur d.o.o., Grbavička 4, 71 000 Sarajevo, BiH ili dogovoriti odjavu na adresu e-pošte: [email protected].

9. OSTALE ODREDBE

Opći uvjeti objavljeni su na www.vitapur.ba/klub.

Kompanija Vitapur d.o.o. u skladu s važećim zakonima o zaštiti potrošača. Vitapur d.o.o. ulaže sve napore kako bi ispunio svoju dužnost pružanja učinkovitog sistema rješavanja pritužbi. U slučaju problema potrošač se može obratiti trgovcu Vitapur d.o.o. (Vitapur) ili može kontaktirati telefonom na 033 975 998 ili e-poštom na [email protected]. Prigovor se podnosi putem e-mail adrese i[email protected]. Žalbeni postupak je povjerljiv. Vitapur d.o.o. svjestan je da je bitno obilježje potrošačkih sporova nesrazmjer između ekonomske vrijednosti zahtjeva i vremena i troškova potrebnih za rješavanje spora, što je ujedno i glavna prepreka potrošaču da ne pokrene spor pred sudom. Zato Vitapur d.o.o. ulaže sve napore da eventualne sporove riješi mirnim putem.

Kompanija Vitapur d.o.o. u skladu sa zakonskim normama ne priznaje niti jednog provoditelja izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova nadležnim za rješavanje potrošačkog spora koji bi potrošač mogao pokrenuti u skladu sa Zakonu o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova.

Sarajevo, august 2022.