Istraživanje kvalitete spavanja na Hitex madracima

Dokazano: Na Hitex madracima se bolje spava

Da li je odgovarajući madrac i koliko bitan za kvalitetan i zdrav san? Pitanje smo postavili u istraživanju koje smo sproveli i kojim smo obuhvatili 985 ispitanika. Odabrani učesnici su također testirali Hitex madrace u svojoj spavaćoj sobi.

97% ispitanika ima probleme sa spavanjem!

Istraživanje smo sproveli na 985 učesnika. Iznenadili su nas šokantni podaci koji pokazuju da 97% ispitanika povezuju kvalitet spavanja sa izborom madraca. Napomenuli su da spavaju manje, ali samo 25% njih je reklo da to vide kao razlog zbog koga razmišljaju o promjeni madraca.
Još više nas je iznenadila činjenica da više od 30% učesnika spava na madracu starijem od 10 godina. S obzirom na to da je preporučeno korištenje istog madraca 8 godina ovo je dodatna motivacija za podizanje svijesti o važnosti kvalitetnih proizvoda za spavanje.

Ključni rezultati ispitivanja

Ključni rezultati ispitivanja

Sutručni odgovor na pitanje: Šta su uzroci lošeg spavanja?

Potražili smo i stručno mišljenje o lošem spavanju. Zaključci su da je mnogo faktora koji utiču na naše spavanje. Jedan od njih svakako je i površina na kojoj spavamo/madrac. Ako je krevet neudoban spavanje će biti nemirno. Ako smo nemirni u snu srčani efekat je veći.
Kvalitetan san je veoma važan za regeneraciju svih tjelesnih funkcija i organa, naročito srca. S obzirom da je srce mišić itekako mu je potreban odmor.Poboljšanjem kvaliteta spavanja poboljšavamo i rad srca.

Na Hitex madracima bolje spava 85% ispitanika!

S obzirom da je istraživanje pokazalo ovako nevjerovatne rezultate, napravili smo i drugi dio istraživanja o utjecaju odabira madraca na kvalitet spavanja.

Trajanje istraživanja: Više od 2.800 sati spavanja na novom madracu!

  1. Prvo smo učesnicima mjerili brzinu rada srca prilikom spavanja na starom madracu tokom jedne sedmice.
  2. Zatim smo pažljivo odabrali nove madrace prilagođene njihovim navikama za spavanje.
  3. Test je trajao 2 sedmice ili više od 2.800 sati na novom madracu i redovno smo mjerili brzinu rada srca u tom periodu.

Rezultati:

Jedina promjena u okruženju za spavanje bio je novi Hitex madrac i prilikom spavanja na novom madracu brzina rada srca se smanjila za više od polovine u odnosu na prvobitna mjerenja. To potvrđuje da odgovarajući madrac pozitivno utiče na kvalitet sna i donosi i druge benefite za tijelo.

Ključni rezultati testiranja:

Ključni rezultati testiranja

 

Pogledaj ponudu Hitex madraca

Pitali smo vas: Kako spavate na Vitapur madracu?

Madrac od lateksa Hitex Cottanic Lux Comfort je savršen izbor za najbolji san. Ljubiteljica sam prirodnih materijala, a lateks mi daje taj pravi osjećaj prirode. Ono što mi posebno odgovara na mom madracu je dodatna piramidalna struktura koja mojem tijelu omogućuje još veću prilagodbu i opuštajući osjećaj vrhunske udobnosti. Kao nezavisni psihoterapeut, pisac, kolumnist, predavač i majka 3 djece, moj radni dan je iznimno raznolik. Zato, nakon napornog dana, kvalitetan madrac je ključ da se moje tijelo regenerira, odmari i pripremi za novi dan. S madracem Cottanic Lux Comfort sve je to moguće.

dr. Veronika Podgoršek
62,9
66
4,5

Ležišče MemoSilver je zares odlično ležišče. Tudi moje prejšnje ležišče je bilo dobro in kakovostno, ampak mi ležišče Hitex veliko bolj odgovarja. Boljša trdota, vse je boljše. Tudi na vzglavniku zelo lepo spim in se dosti manj prebujam. Kljub vročim nočem se je ležišče dobro obneslo in sem vesela, da sem bila med vašimi testiranci.

Svetlana Žuna Nedeljkovič
70
71,3
5
Matej Čebokelj


Istraživanje je potvrdio Matej Čebokelj, viši fizioterapeut i terapeut OMM (Cyiriax)!

Fizioterapeut je od 1998. godine. Radio je 10 godna u Thermani Laško, a kasnije i u sportskim klubovima. Sarađivao je sa mnogim sportskim ekipama: HK Olimpija, slovenački odbojkaški tim, slovenački alpski muški i ženski tim, fudbalski tim i sl.

Bavi se traumatskim i ortopedskim problemima udova. Ovi problemi uključuju i probleme koji imaju veliki uticaj na kvalitet spavanja, jer se tokom spavanja pogoršavaju. Također pomaže pri rehabilitaciji nakon operacija.