Vodič za kupnju madraca

U moru ponuda, prije same kupovine madraca nalazite se u dilemi koji madrac odabrati? Donosimo vam kratki vodič sa 10 pitanja i odgovora, koji će vam pomoći u odabiru savršenog madraca upravo za vas.

1. Da li je visina madraca važna?

Kada se odlučite koje visine bi trebala biti jezgra madraca, morate uzeti u obzir da su madraci sa višim jezgrom puno udobniji, jer vaša ramena i kukovi utonu u madrac, a lumbalni dio kralježnice ima više potpore.


Viši madrac (16 cm ili više)
pruža najviše udobnosti i primjeren za osobe jače konstitucije.
Srednje visoki madrac (14 cm)
pruža optimalnu udobnost i potporu kralježnici.
Niži madrac (12 cm) 
pruža optimalnu potporu djeci i mladeži te vitalnim osobama, koje ne muče problemi s kralježnicom.

 

2. Koju dimenziju madraca odabrati?

Madrac mora biti barem 10 cm dulji od vaše visine i što širi.

Madraci s memorijskom pjenom dostupni su u svim standardnim dimenzijama, dimenzije madraca od lateksa mogu se u potpunosti prilagoditi željama i potrebama vašeg tijela . 

Standardne dimenzije madraca:

90x190 cm
90x200 cm
120x200 cm
140x200 cm
160x200 cm
180x200 cm

3. Koju tvrdoću madraca odabrati?

Primjerena tvrdoća madraca zavisi od vaše tjelesne težine.

Osobama sa manjom tjelesnom težinom preporučujemo mekanije madrace, a osobama sa većom tjelesnom težinom – tvrđe madrace. Hitex madraci s pjenom, namijenjeni su osobama do 95 kg težine, lateks madraci primjereni su za sve, bez obzira na težinu.

3 tvrdoće lateks madraca


Mekši madraci
madraci namijenjeni osobama do 75 kg

Primjer:
Madrac Lavender Comfort 16

Srednje tvrdi madraci
madraci namijenjeni za osobe težine od 75 do 95 kg

Primjer:
Madrac Camomile 14+2 Memory 

Tvrđi madraci
madraci namijenjeni osobama iznad 95 kg težine

Primjer:
Madrac Nanosilver - 2 tvrdoće u 1 madracu


4. Puno se znojite? Da li vam je važna čistoća i svježina madraca na kojem spavate?

Svi naši madraci imaju perivu navlaku, koju jednostavno operete u perilici i osigurate si stalnu čistoću i svježinu u vašoj spavaćoj sobi.

 

5. Imate problema s kralježnicom?

Obavezno odaberite madrac sa 7 zona, jer to znači da se madrac sastoji od sedam različitih tvrdoća; krevet je u lumbalnom dijelu najtvrđi i na taj način podupire vašu kralježnicu. U bočnom predjelu i predjelu ramena, ovaj madrac je mekaniji i omogućuje tijelu da na tim dijelovima savršeno udobno utone. Na ovaj način, vaše tijelo je u ispravnom položaju, a bolovi su eliminirani.

Svi Hitex madraci namijenjeni odraslima, imaju 7-zonski sistem.

7 zonski madrac za pravilnu potporu kralježnici

6. Zašto je važno uz kvalitetan madrac imati i kvalitetne podnice?

Kada legnete na madrac, potrebno je da se on prilagodi vašem tijelu i pritisku vašeg tijela. Fleksibilne podnice imaju svojstvo prilagođavanja vašem tijelu u zonama najvećeg pritiska i tako omogućuju potpunu udobnost i odličnu potporu tijelu. Važna funkcija podnica je prozračnost, jer podnice omogućavaju protok zraka. Preporučljivo je da podnice  imaju mogućnost podešavanje tvrdoće, kako biste mogli podesiti tvrdoću onako kako vama najviše odgovara.

 

7. U slučaju da imate bračni krevet, da li je bolje kupiti madrac od dva dijela?Vitapur - 2 jezgre madraca

Bračni krevet u dvije odvojene jezgre bolji je smislu održavanja i prilagođavanja tijelu. Isto tako se može dogoditi da je posteljina za bračni krevet prevelika za vašu perilicu rublja, a samim time teža za održavanje.

Madraci s dvije odvojene jezgre bolje se prilagođavaju vašem tijelu i imaju anatomska svojstva. U slučaju da vam smeta mjesto gdje se spajaju 2 madraca, preko njih se može staviti i navlaka koje će vam omogućiti savršeno potpunu udobnost.

Preporučujemo vam madrac s dvije odvojene jezgre - Madrac Nanosilver.

 

8. Dugo se namještate i vrtite u krevetu?

Čovek se tijekom spavanja okrene čak do 40 puta. Pri tome, madrac se mora brzo prilagoditi, kako bi pritisak ponovo bio ravnomjerno raspoređen po cijelom tijelu.

Madraci od lateksa pravi su izbor, jer se zbog svoje elastičnosti, brzo prilagođavaju potpuno novom položaju spavanja. Dobro rješenje su također madarci od pjene, kao npr. Madrac Camomile i madrac Nanosilver

 

9. Muče vas alergije?

Lateks je antialergijski materijal jer ne dopušta grinjama i bakterijama da se u njemu nastane i razmonožavaju. Odaberite madrac s antibakterijskom zaštitom, koja efikasno sprječava razvoj grinja na površini kreveta ili u njegovoj unutrašnjosti. Antialergijska zaštita uvelike sprječava nastanak uzroka alergija, koje kao posljedicu mogu imati bolesti poput astma ili bronhitisa.

 

10. Stres vas ometa u spavanju?

Ako imate problema da teško zaspite, jer vas stres ometa, imamo prirodno rješenje koje će vam pomoći da riješite ovaj problem: pokušajte sa aromaterapijom lavande (u madracu Lavender Comfort 16) ili kamilice (u madracu Camomile 14+2 Memory).  Ugodan miris kamilice će vas smiriti, opustiti, i pomoći vam da se oslobodite stresa.

 

11. Kupujete madrac s dužim vijekom trajanja?


Za Vitapur-Hitex madrace nudimo vam do10 godina garancije.*

*10-godišnja garancija odnosi se na madrace od pjene uz upotrebu odgovarajućih podnica.

12. Kupujete madrac za svog tinejdžera?

S obzirom da se tijelo vašeg tinejdžera još uvijek razvija, primjereno je kupiti madrac sa 3 zone i 12 cm visinom jezgrom. Preporučuju se prirodni materijali koji imaju perivu navlaku (tinejdžeri imaju tendenciju da se više znoje, često uče ili jedu u krevetu... ).

 

13. Volite čitati u krevetu?

U slučaju da volite čitati u krevetu, odaberite prilagodljive (fleksibilne) podnice.

Provjerite ponudu naših 7-zonskih madraca, koji imaju sve prednosti, neophodnih za vas. Kako biti siguran da ste odabrali odgovarajući madrac? Teško. Da li je novi krevet zaista savršen za vas i za vaše spavanje, saznat ćete tek nakon nekoliko prospavanih noći u istom. Upravo zato vam nudimo besplatnu 30-dnevno testiranje madraca.