Šokantno stanje jastuka - 4 stvari koje morate vidjeti

  • 02.03.2017.
Šokantno stanje jastuka - 4 stvari koje morate vidjeti

Znate li uopće koliko je star vaš jastuk? 

Prljavština se nakuplja u vašem jastuku svake noći. Mrtva koža, pljuvačka, masnoća iz vaše kose, prašina, alergeni, buđ, grinje i drugi mikroorganizmi. Kao i znoj koji izlučuje vaše lice.

Nakon samo nekoliko dana korištenja sve se to pomiješa sa punjenjem jastuka i tako postaje dio vašeg jastuka i rutine spavanja.

A šta je najgore? Ova prljavština može činiti čak polovinu težine vašeg jastuka.

Večeras kad legnete u krevetu, uzmite jastuk u ruke i znajte da je polovina težine prljavština koja se u njemu nakupila u posljednjih nekoliko godina.

Sva ta prljavština je, nažalost, u direktnom kontaktu sa vašim licem i plućima svake noći. 

Milioni grinja se kriju u vašem jastuku

Važna međunarodna istraživanja nedavno su pokazala da se u jastuku tipičnog korisnika krije čak 16 različitih plijesni koje se razmnožavaju i mutiraju u još više različitih vrsta.

Imate li zdravstvene probleme koje ne možete objasniti? Duža izloženost plijesni i grinjama može uzrokovati razne alergije i zdravstvene probleme, kao što su svrab očiju, otežano disanje, kašalj ili curenje iz nosa.

To nije sve… 

Jastuk je pun znoja i tjelesnih tečnosti

Vaše tijelo svake noći ispušta znoj i druge tjelesne tečnosti. Sve to osjate u vašem jastuku koji bez obzira na materijal, sve to upija. Vlažno okruženje dodatno ubrzava razvoj dodatnih grinja koje se još brže razmnožavaju. Dodatni znak su razne mrlje na navlaci jastuka, koje su tipičan znak za zamjenu starog jastuka.

Ali čistoća je samo dio priče... 

Kako vaš jastuk stari gubi funkciju potpore i udobnost

Većina ljudi se navikne na to i stoga ni ne primjećuju da su na njihovom jastuku znakovi starosti:

Jastuk je spljošten.

Jastuci gube oblik i debljinu nakon nekoliko mjeseci i godina korištenja pa izgledaju prilično tanki. Spljoštenost često uzrokuje dodatni bol u vratu i nemiran san. To posebno osjete ljubitelji spavanja na boku.

Jastuk je grudvaste teksture.

Grudvice i neujednačena tekstura jastuka su znaci da jastuk više nije upotrebljiv i da ga morate hitno zamijeniti. Vratni pršljenovi će vam biti veoma zahvalni!

Ako se budite sa bolovima u vratu i ramenima...

Onda je vrijeme da promijenite jastuk. Kao što redovno mijenjate stare čarape, iznošenu odjeću, trebalo bi da mijenjate i stare jastuke. Svaka stvar ima svoj vijek trajanja.

Primarna funkcija vašeg jastuka je da pruži adekvatnu potporu vašem vratu i glavi. Dotrajali jastuci vas više ne štite od bolova u vratu, ramenima i kičmi,

Zato…

Da li je vaš jastuk stariji od 3 godine? Vrijeme je da promijenite jastuk

U Vitapurju imamo veliko akciju jastuka: jastuci do -50% + dodatnih 10%!

Ne propustite! 

JASTUCI

do -50% + DODATNIH 10%

Od 29. 3. do 3. 5. 2022

*Akcija vrijedi za sve jastuke, osim NEO modela (za odrasle i djecu). Vrijedi u online trgovini i svim Vitapur trgovinama u BiH.

Iskoristi akciju jastuci do -50% + dodatnih 10% odmah!

Share News