S čajem do čvrstog sna!

  • 22.02.2017.
S čajem do čvrstog sna!

Mnogi ljudi barem povremeno pate od nesanice, ali prije nego što posegnete za pilulama, pokušajte prirodnim oblicima savladati nesanicu. Pogledajmo koji biljni čajevi su primjereni za uklanjanje nesanice.

Pola sata prije spavanja popijte šoljicu čaja od gospine trave, cvijeta lipe, koprive ili hmelja. Kod nesanice zbog živčane napetosti pokušajte s biljnim čajem od žute vrtne koprive. Valerijana je također vrlo učinkovita, ali – kao i druge proizvode za spavanje- sprječava djelovanje na središnji živčani sustav, zato ga ne bi trebalo uzimati svaku večer. Nesanicu zbog želučanih problema učinkovito smanjuje čaj od divljeg luka. Šaku sitno sjeckanog lišća kuhati u ¼ litre bijelog vina s medom i popijte pola sata prije spavanja. Pripremite čaj iste baze od gospine trave i kamilice, koji također umiruju živčani sustav i pomažu kod depresije.

Mnogi biljni čajevi osiguravaju čvrst san: najučinkovitiji su čajevi od kamilice i čaj od cvjetova limete.

Recept za super čaj protiv nesanice:

  • 50 g jaglaca
  • 25 g cvjetova lavande
  • 10 g gospine trave
  • 15 g češera hmelja

Izmiješati sve sastojke. 1 kašičicu smjese sipati u vruću vodu i ostaviti da stoji 5 minuta. Pije se vruć u gutljajima prije spavanja. Ako želite dodajte i med.

Laku noć!

Share News