5 popularnih aktivnosti za potrošnju kalorija

  • 22.02.2017.
5 popularnih aktivnosti za potrošnju kalorija

Biciklizam

Popularna metoda koju koristi puno ljudi, posebno u ljetnim mjesecima. Bicikl predstavlja idealan način za opuštanje i tjelovježbu. Biciklom obično prijeđemo veće udaljenosti i po mišljenju mnogih zanimljivije je od hodanja. Pri ovom obliku rekreacije ne trpe zglobovi, što je vrlo važno i preporučuje se za starije osobe.

Sjedenje, čitanje i gledanje TV-a

Jeste li znali,da dok gledate TV, čitate ili sjedite sagorijevate kalorije? Povećana moždana aktivnost zahtjeva energiju tj. kalorije. Tu se prije svega troše ugljikohidrati. U svakom slučaju gledanjem Tv-a nećemo izgubili puno kalorija (oko kalorije u minuti), ali i odmorom također možemo napraviti nešto pametno za svoje tijelo i zdravlje.

Lakši kućanski poslovi

Opet, ne troše puno kalorija (negdje u 2-3 minuti), ali dodatna tjelesna aktivnost potiče metabolizam. Te aktivnosti su brisanje prašine ili lagano usisavanje.

Hodanje

Hodanje se smatra jednim od najboljih oblika rekreacije za mršavljenje. Potrošnja kalorija svakako ovisi od intenziteta hodanja. Obično je to prvi korak pri uspješnom mršavljenju. Hodanje sagorijeva veliki dio“pohranjenog“sala. Za sagorijevanje viška masnoće najbolje je brzo hodanje. Ukoliko se odlučite za ovaj oblik tjelovježbe obavezno se prvo zagrijte i razgibajte..

Sklekovi

Jedan vrlo popularan način za izgradnju fizičke snage, jer pri ovom obliku tjelovježbe rukama podupiremo približno 70% tjelesne težine. Ako radimo tri seta po 20 sklekova na dan, ojačat ćemo s vremenom svoje ruke i naravno potrošiti kalorije.

Share News