Posljednji dani FINALNIH SNIŽENJA do 70%! Najprodavaniji proizvodi sa ekstra cijenama - samo do 18.08. Iskoristi >>

Vaša korpa je trenutno prazna.

Ukupno: 0,00 KM
Pregled narudžbe
Menu

Hitex Madrac od pjene Hitex Memosilver 18+2 Memory

 
Napredan i kvalitetan madrac sastavljen od 7 zona, s kojim ne možete pogriješiti. 2 jezgre za spavanje na mekoj ili tvrdoj strani. 2 cm memorijske pjene u navlaci osigurava još bolju prilagodbu tijelu.
Napredan i kvalitetan madrac sastavljen od 7 zona, s kojim ne možete pogriješiti. 2 jezgre za spavanje na mekoj ili tvrdoj strani. 2 cm memorijske pjene u navlaci osigurava još bolju prilagodbu tijelu.
Od
Redovna cijena: 659,80 KM
329,90 KM -50%

* Obavezna polja

Madrac od pjene Hitex Memosilver 18+2 Memory
-50% 659,80 KM 329,90 KM
Dostupan Isporuka u roku 2-3 radna dana.
Buy in store
Check store stocks

Opis

Najprodavaniji madrac sad još viši i udobniji

Zbog svojih značajki, madrac MemoSilver je prikladan za cijelu porodicu i sve generacije. Za još veću udobnost smo madrac povisili za 2 cm: jezgra je sad visoka čak 18 cm, za bolju prilagodbu tijelu navlaci su dodana 2 cm memorijske pjene koja izvrsno rasterećuje pritisak na tijelo. Ležaj je idealan za cijelu porodicu, jer će svaki član na njemu spavati, kao da je napravljeno posebno za njega, bez obzira na to da li radije spava na mekšoj ili tvrđoj podlozi.

Reverzibilna jezgra – za spavanje na mekšoj ili tvrđoj podlozi

Inovativan slovenski proizvod visoke kvalitete, koji je najbolje rješenje za bračne krevete, dječje sobe, sobe za goste ili kuće za odmor, gdje ležajeve koristi više ljudi. Napredan i kvalitetan madrac 2 u 1 ima prednost u svojoj prilagodljivosti – 2 jezgre u jednom madracu! Ako vam je jezgra previše mekana, samo ga trebate okrenuti i već spavate na tvrđoj strani. Ako vam više odgovara mekaniji madrac, u trenu ga okrenete na mekšu stranu.

7 zona – odlična potpora i pravilan položaj tijela

Ergonomski madrac je po dužini sastavljen od 7 različitih tvrdoća. Pravilno raspoređeni, različiti, tvrdi dijelovi madraca, pružaju pravilnu potporu vašem tijelu. Najveći pritisci tijela na madrac su u području ramena, zato tvrdoća madraca mora biti u tom predjelu najmanja. Tijelo u lumbalnom dijelu treba najveću potporu, stoga madrac na tom dijelu mora biti najtvrđi. Na ovaj način vaša kralježnica ima oblik ravne crte i pravilan fiziološki položaj, te ju rasterećuje. Kralježnica je doista jedan od najvažnijih i istodobno najopterećenijih dijelova tijela

Ortopedska jezgra za udobno spavanje

Jezgra ležaja je napravljena od napredne visokoelastične hladno stisnute pjene SleepCell, koja vam osigurava udobnost, koje u napornim danima najviše trebate. 18 centimetara visoka jezgra pravilno podupire sve dijelove vašeg tijela, što osigurava mirno sapvanje. Svojim oblikom nudi odličnu potporu kralježnici. Omogućuje lakše prilagođavanje ramenskog i bočnog dijela, zbog toga je odmor ugodniji.

Memorijska pjena

Naprednu jezgru od hladno stisnute pjene smo nadogradili s 2 cm udobne memorijske pjene. Memorijska pjena je revolucionarno otkriće astronauta koji su se s njom zaštitili od utjecaja gravitacijskih sila za vrijeme polijetanja. Za razliku od ostalih pjena, memorijska pjena ima veću gustoću i temperaturno je osjetljiva. To znači da se zbog svoje jedinstvene strukture potpuno prilagođava obliku i težini tijela, a kad pritiska više nema, memorijska pjena se postupno vraća u prvotan oblik. Na taj način ne tijelo rasterećeno, a osim toga svojom mekoćom pridonosi i rjeđem buđenju, jer se potpuno prilagođava tijelu i ne stvara pritisak na njega. Zbog udobnijeg spavanja, manje se pomičemo, zbog toga je odlično rješenje za sve, koji se noću zbog položaja spavanja često bude.

Periva navlaka s ionima srebra za bolje spavanje

Madrac odlikuje i periva navlaka, obrađena ionima srebra. S tim je osigurana najviša razina higijene, uspostavljena je čista i svježa okolina za spavanje, koja je idealan izbor za sve ljude s alergijama.

Optimalno rješenje za bračne krevete

Ležaj veličine 180x200 ima dvije odvojene jezgre, koje po želji možete okretati. Na taj način oba partnera mogu individualno izabrati odgovarajuću tvrdoću, te je kupnja dvaju odvojenih madraca potpuno nepotrebna. Madrac ima jednu zajedničku navlaku koja se ležaju primjereno prilagođava, pa na sredini nema neudobnog razmaka.

Vakuumsko pakovanje za praktičan, higijenski i štedljiv prijevoz

Madrac je vakuumski pakovan, što donosi brojne prednosti. Vakuumsko pakovanje je naime izuzetno praktično za prijevoz, istovremeno s kupovinom takvog proizvoda pridonosite k zaštiti prirode. Madrac zbog vakuumskog pakovanja ima manji volumen, što omogućuje racionalniji i štedljiviji prijevoz; jednim prijevozom se doveze više proizvoda, a s tim se smanjuje broj vožnji i posljedično količina ispuha CO2. Istovremeno je vakuumsko pakovanje izuzetno higijensko, jer je proizvod hermetički zatvoren i zadržava potpunu čistoću i svježinu.

Proizvedeno u Sloveniji

Naši madraci Hitex su poizvedeni u Sloveniji i poznati su po tradiciji dugoj više od 20 godina. Za vas samo visoka kvaliteta, izuzetna udobnost i brižljivo izabrani materijali.

 

Dodatne informacije

Sastav

Tkanina: 100% poliester (ClimaSoft)
Punjenje gornjeg dijela navlake: 100% poliuretan (memorijska pjena ViscoCell)
Punjenje donjeg dijela i strana navlake: 100% poliester
Jezgra: pjena SleepCell Comfort u dvije tvrdoće

Glavne prednosti
 • 2 jezgre u 1 madracu: reverzibilna jezgra za spavanje na mekšoj ili tvrđoj podlozi.
 • 20 cm (18+2) visoka jezgra: nudi odličnu potporu tijelu za vrijeme spavanja
 • Jezgra od napredne hladno stisnute pjene SleepCell Comfort: za najviši stepen udobnosti i izvrsno prilagođavanje svim položajima spavanja.
 • Dodatna 2 cm memorijske pjene ViscoCell u navlaci za potpunu prilagodbu tijelu.
 • 7 zona: za pravilnu potporu vaše kralježnice
 • Periva navlaka s ionima srebra: za najviši nivo higijene i svježinu.
 • Jednostavan transport: madrac ima manji volumen zbog vakuumskog pakiranja.
 • Ležaj 180x200 cm ima dvije odvojene jezgre: individualno okretanje i izbor tvrdoće.
 • Slovenski proizvod: kvalitetna proizvodnja.
 • 30 dana testnog razdoblja: madrac možete testirati i uvjeriti se da li vam odgovara.
 • Mogućnost plaćanja na rate.

Razlozi za kupovinu

30-dnevni testni period madraca

Da bi bili sigurni da vam madrac zaista odgovara, testni period od 30 dana je sasvim dovoljan da budete sigurni.

7-zonski madrac

7-zonski madrac pravilno podupire cijelo tijelo. Svaka zona se pobrine za optimalnu potporu različitih dijelova tijela i potpuno im se prilagođava.

Garancija na zadovoljstvo

Vaša kupovina nije rizična. Garancija na zadovoljstvo vam omogućava 14-dnevno testiranje proizvoda. Ukoliko vam ne odgovaraju možete ih vratiti, na naš trošak.

Jezgro sa mogućnošću okretanja

Jezgro madraca se može okrenuti, tako da možete spavati na mekšoj ili tvrđoj podlozi. U zavisnosti od toga šta vam više odgovara.

Plaćanje na rate

Kupovinom iznad 58 eura možete kupovati i na rate. Maksimalan broj rata je 4, a kod kupovine lateks ili madraca sa džepičastim oprugama do 12 rata.

Periva navlaka

Perivom navlakom će vaši proizvodi biti čisti i svježi. Vaše mjesto spavanja će tako uvijek biti higijenično.

Slovenački proizvod

Naš proizvod je slovenački proizvod, kojeg prati tradicija i provjeren kvalitet.

Vakumsko pakovanje

Vakumsko pakovanje omogućava siguran i jednostavan transport jer zauzima vrlo malo prostora.

Vodič za odabir madraca

Ukoliko niste sigurni koji bi vam madrac odgovarao, pripremili smo vodič, da bi vaš odabir bio lakši.

Za sve položaje spavanja

Proizvod je pogodan za sve, koji spavate u različitim položajima spavanja. Optimalna potpora tijelu za spavanje kako na leđima, boku, tako i na stomaku.

Prozračnost proizvoda

Posebna prozračna tkanina proizvodu omogućava veću prozračnost , a time i svježe i suho mjesto spavanja. Ovakvi proizvodi su posebno prikladni za osobe koje vole da im je vruće.

Recenzije

4.2
3 recenzije
Dodaj ocjenu
 • bibi
  madrac

  Madrac je san snova!!Savrsena potpora kvalitet,navlaka,sve za 10!Kupljen na odlicnoj akciji!

  Komentar
  Recenzija vam je bila korisna?
 • Amir
  Onemoguceno pranje navlake

  Morate staviti napomenu za pranje
  Radi težine navlake( veličina, dodatak Memory pjene) ako se odlučite za pranje vodom morate to uraditi u profi mašini min. cc 15 kg

  Komentar
  Recenzija vam je bila korisna?
 • bibi
  madrac hitex

  Visoka klasa vrhunska udobnost!

  Komentar
  Recenzija vam je bila korisna?
Pregledajte sve recenzije (3)